Byta tak Borlänge

Byta tak hos oss på Swedala Borlänge

Våra takarbeten blir fler och fler i Dalaregionen så är du ute efter att byta tak i Borlänge så läs gärna igenom det här informationsbladet så får du en större uppfattning av hur vi jobbar som företag och vad som är bra att tänka på gällande ditt takbyte.“

Du kommer genom den här guiden lära dig om våra specifika takgarantier, takläggare och våra takleverantörer, men även mer praktisk information som kommer hjälpa dig när du ska byta tak. Vi kommer svara på vanliga frågor såsom “Vad det kostar att göra ett takbyte”, “Bästa takmaterial för ditt hus” och våra unika tillvägagångssätt som företag.. Du kan läsa mer om takläggare i Borlänge på Swedala Taks hemsida.

Modernt hustak Modernt hustak
Takpannor från Benders Takpannor från Benders

Våra takläggare i Borlänge

Vi ser våra takläggare som grundpelarna i vårt företag och har investerat mycket tid, pengar och resurser för att rekrytera de bästa takläggarna möjligt. Vi söker faktiskt personal över hela Sverige så gå gärna in på www.swedalatak.se/karriar och ansök. Vi på Swedala Tak Borlänge utvecklar oss ständigt efter marknadens krav och behov.

Typer av takarbeten och takmaterial

Vi på Swedala tak Borlänge har valt att enbart jobba med de allra bästa materialen från de bästa leverantörerna. Vi har försökt samarbeta med lokala leverantörer i Borlänge men om kvalitén inte är där så letar vi i andra delar av landet. Nedan har vi skrivit några rader om våra mest populära takmaterial och kan med största sannolikhet hjälpa dig med dina önskemål. Om materialet du är ute efter inte står med nedan så kan du ringa oss på 020 270 300 eller fylla något av formulären på sidan så återkopplar vi inom 24 timmar så kan vi diskutera ditt projekt.

Plåttak

Våra plåttak är utformat av tunnplåt och passar utmärkt för lättare undertak då det inte belastar takstolarna lika mycket som exempelvis ett tegeltak gör. Vi har även specialiserade plåtslagare som gör detaljerna exemplariska på varje projekt. Vi erbjuder bandtäckningsplåt, takpannor i plåt och byggplåt.

Takpapp

Det finns ett flertal fördelar med att lägga takpapp till sitt hus, då det är väldigt slitstarkt, hållbart material och fint utséende. Det är dock inte lika enkelt som man kan tro att lägga takpapp, vi har expertisen så tveka inte att fråga om hjälp.

Tegeltak

I Sverige så är de vanligaste takmaterialet tegeltak och detta är förmodligen för det långa hållbarheten och det passar utmärkt för det nordiska vädret. I rätt förhållanden och med ett kvalitativt tegel så kan tegeltaken hålla upp till 100 år. Vi på Swedala Tak jobbar endast med tegeltak från riktigt bra leverantörer. Våra leverantörer har en garanti på upp till 30 år på teglet vilket gör att du kan känna dig trygg.

Plasttak

Behöver du ett billigare takmaterial så kan vi rekommendera ett plasttak. Det är vanlig att använda sig av plasttak på terrasser och uteplatser. Något att tänka på är att plasttaket ett relativt svagt material och inte lika hållbart som många av våra andra material.

Falsad plåt

Falsad plåt är ett väldigt elegant val av tak och har varit populärt under en lång tid. Det är inte konstigt med tanke på att plåt är ett slitstarkt material som ger ett bra skydd mot fastigheten under en lång tid framöver.

Shingel

Shingel är ett lätthanterligt takbyte och är inte lika tungt som tegel och betongpannor kan vara. Något att tänka på när man lägger shingel är att taket ska ha en lutning på 14 grader.

Charmigt hus med nytt tak Charmigt hus med nytt tak

Vad kostar ett takbyte?

Den absolut vanligaste frågan vi får är “Hur mycket kostar ett takbyte?” och det är lika svårt att ge ett konkret svar direkt till kunden via telefon eller mejl. Vi har därför valt att erbjuda kostnadsfria hembesök så våra yrkesmän får kolla närmare på hur just ditt tak ser ut. Det är svårt att säga ett exakt pris via telefon eller mejl då varje tak har en viss lutning och är unikt.

Vill du läsa mer?